קנערבה: מתקן האינדור הגדול בישראל נחשף לראשונה

חשיפה ראשונה של מתקן גידול הקנאביס המרשים של חברת הקנאביס החדשה "קנערבה". הבעלים אייל פוליקר והמנכ"ל טל פרנק מציגים מודל חדש לייצור קנאביס בישראל ומכוונים למוצרי "פרימיום" ועזרה לקהילה. בקרוב בבתי המרקחת.

חברת הקנאביס החדשה “קנערבה” (CANNARAVA), מהמושב החקלאי “צופר” השוכן בין ים המלח לאילת על גבול ירדן, חושפת לראשונה את מתקן האינדור (מתקן סגור לגידול קנאביס) הגדול ביותר בישראל ואחד הגדולים והמתקדמים ביותר באירופה.

בשיחה ראשונה עם מגזין קנאביס הם מספרים כי מבחינתם גידול קנאביס במתקן סגור זה העתיד של תעשיית הקנאביס, ולראייה הם מציגים תמונות מרשימות של טכנולוגיה מתקדמת ותוצרת פרחי קנאביס נאה ביותר.

קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
פרח קנאביס מרשים תחת תאורת לד (LED) – מתוך מתקן הגידול של “קנערבה” (צילום: אלכס ליבאק)
קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
צמחי קנאביס במתקן של “קנערבה” – קנאביס בערבה (צילום: אלכס ליבאק)

היתרון המרכזי בגידול קנאביס במתקן סגור הוא תוצרת שגדלה באופן אחיד לכל אורך השנה, בתנאים זהים בכל רגע נתון, מה שמאפשר “הדירות” (אחידות) של המוצרים שאיכותם לא נפגמת בתקופת החורף כפי שקורה רבות בגידול חממות.

“אנחנו יכולים לגדל 6 מחזורי גידול בשנה ולא רק 3-4 כמו בחממות,” מסביר טל פרנק, מנכ”ל קנערבה. “בנוסף אנחנו יכולים להוציא תוצרת מדי חודש בחודשו, באופן קבוע כמו סרט נע – מה שטוב גם לנו, גם למפעלים, ובראש ובראשונה ללקוחות, המטופלים”.

יתרון נוסף בגידול אינדור הוא סביבה נקייה בהרבה ושימוש במצע פרלייט ללא אדמה כלל, מה שמונע הופעה של מזיקים ומייתר את הצורך בשימוש בחומרי הדברה, זאת כאמור לעומת גידול חממות. לדברי פרנק “תוצאות המעבדה מחמיאות מאוד”.

מתקן האינדור הגדול בישראל לגידול קנאביס (תמונה: קנערבה)
מתקן האינדור הגדול בישראל לגידול קנאביס (תמונה: קנערבה)
מתקן גידול קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
אנחנו יכולים לגדל 6 מחזורי גידול בשנה ולא רק 3-4 כמו בחממות” – קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
טכנולוגיות מתקדמות אוטומציה של תהליך הגידול (צילום: אלכס ליבאק)

המתקן מכיל שולחנות גידול הנעים באופן אוטומטי וכן תאורת לד (LED) מתוצרת ישראלית שעולה ויורדת בהתאם לגובה הצמחים. על פי הצפי, כך לדבריהם, בתוך כחודש וחצי יהיה קציר ראשון ובעוד כשלושה חודשים יגיעו מוצרי הקנאביס לבתי המרקחת.

מתקן הגידול החדש של “קנערבה” משתרע על שטח של למעלה מ-3 דונם ובעתיד עשוי לגדול עד 5 דונם, כך לדברי בעל החברה, אייל פוליקר, בשיחה עם מגזין קנאביס. פוליקר ניהל חוות פרחים גדולות במשך 30 שנים והוא מחזיק המניות המרכזי בחברה.

שולחנות אוטומטיים ותאורת לד מתכווננת, מתקן “קנערבה”

על גנטיקה פוליקר ופרנק לא רצו לספר יותר מדי, אך הסכימו לחשוף כי במתקן גדלים בימים אלה אלפי צמחים משני זנים בלבד, אחד במינון של T20/C4 או אף יותר (תלוי בתוצאות הסופיות) והשני במינון T10/C10 (שכלל אינו זמין בבתי מרקחת בימים אלה).

כוונת החברה היא לשווק את הזנים כמוצרי “פרימיום” שמחירם כנראה יהיה בהתאם – גבוה. גם בנושא זה הם העדיפו שלא לעסוק בשלב זה והבהירו כי את המחיר הסופי לצרכן יקבעו המפעלים ובתי המרקחת.

גל פוליקר וליאור בר-און (צילום: אלכס ליטבאק)
גל פוליקר וליאור בר-און: בעלי ניסיון בגידול וניהול חוות קנאביס בארה”ב (צילום: אלכס ליטבאק)
גידול קנאביס אינדור קנערבה (תמונה: קנערבה)
“אנחנו חברה משפחתית” – אייל פוליקר, בעלי החברה (מימין) ובנו גל פוליקר (צילום: אלכס ליטבאק)

בימים אלה סיימה “קנערבה” את הליך קבלת ההיתר לעמידה בתקן IMC-GAP הנדרש במסגרת הרפורמה בתחום, והם מכוונים לקבל בקרוב גם היתרים לעמידה בתקן EU-GMP, מה שיאפשר להם לייצא את הסחורה לחו”ל בעתיד.

עם זאת, היצוא לחו”ל יצטרך לחכות כנראה לשנת 2021 שכן החברה כבר חתמה על הסכמים לאספקת כל התוצרת של שנת 2020 לייצור בכמה ממפעלי הקנאביס בישראל, שיארזו וישווקו עבורה את הסחורה לבתי המרקחת.

“מכרנו כבר את כל הסחורה של שנת 2020,” מציין פרנק. “אנחנו מצפים לקצור 4 טון בשנה במערכות שהן ‘סטייט אוף דה ארט’ בתחום האינדור מבחינת אקלים, תאורה, מים, דשן, סחרור אוויר ועוד. זו פעם ראשונה שהן מתקבצות ככה לגידול קנאביס”.

קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
“גידול מדויק יעשה את ההבדל עבור המטופלים” (צילום: אלכס ליטבאק)
קנאביס קנערבה (צילום: אלכס ליבאק)
“הפרחים שלנו הם איכותיים מאוד, באיכות הגבוהה ביותר” (צילום: אלכס ליבאק)

“אני מאמין שהמטרה שלנו היא לגדל פרחי קנאביס בלבד, ולא להעבירם לייצור שמנים, זה בזבוז,” הוא מוסיף. “הפרחים שלנו הם איכותיים מאוד, באיכות הגבוהה ביותר, פרימיום. אנחנו עסק משפחתי ובהתאם חשוב לנו שהתוצאה תהיה איכותית ביותר.”

“הדבר המשמעותי ביותר שאנחנו אומרים לעצמנו הוא שרק בעזרת גידול מדויק מאוד ניתן יהיה להפיק תוצרים שיוכלו להיות כאלה שיעשו את ההבדל עבור החולים,” סיכם. חממות הן בסדר כרגע, אבל העתיד הוא בגידול אינדור, מבחינת איכות לפחות.”

החברה שמה לה ליעד לעזור לקהילה, כך לדברי פרנק, ובכוונתה לגייס לעבודה את בני הגיל השלישי המתקשים למצוא עבודה באזור הערבה. “מערכת של הסעת שולחנות תאפשר הסעה של הצמחים אל העובדים ללא כל צורך בהרמת עציצים,” הוא מסביר.

בעלי המניות הבולטים בחברה מלבד פוליקר המשמש כיו”ר הדירקטוריון הם האחים נקש, מיליארדרים ישראלים שהונם מוערך ב-1.7 מיליארד דולר. לצידם בנו של פוליקר, גל, שניהל במשך 3 שנים חוות קנאביס בארה”ב, המנכ”ל פרנק, אגרונום בהשכלתו, ועוד. אחד המשקיעים המרכזיים בחברה הוא רן אריאב ז”ל, שנפטר בחודש שעבר ולא הספיק לראות את התוצאה. בנו, שי, ממלא את תפקידו.

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר